مزار رباط
رباط زیارت مجموعهای تاریخی شامل مسجد، آب انبار، سقاوه، مزار و محوطهی تاریخی میباشد که قدمت آن به سدههای میانی اسلام میرسد. مزار این مجموعه مدفن سه تن از فرماندهان صدر اسلام به نامهای ((امیر سعید فرزند جعفر طیار، امیر جعفر فرزند جعفر طیار، سهل ابن علی فرزند میر علمدار لشگر)) است که هنگام ترویج اسلام به این منطقه اعزام شده بودند و در جنگ با زرتشتیان به شهادت رسیدند.
آدرس: بخش سلامی 7 کیلومتری روستای فدک.
مزار شيخ قطب الدين شكربار سيجاوند
بناي آرامگاه مزار شيخ قطبالدين شكر ريز شامل يك ايوان مركزي و دو ايوانچه طرفين است كه هر كدام از آنها در انتها به فضاي اتاق مانندي ختم ميشود. در جلو ايوان مركزي سه سكوي قبر وجود دارد قدمت بناي اين مزار مربوط به صدر اسلام تا قرن دهم هجري مي باشد.
آدرس: روستای سیجاوند 45 کیلومتری شهر خواف
مزار بی حور و بی بی نور
این مزار پس از میدان امام خمینی، خیابان شهاب، شهاب 6، اوّلین فرعی سمت چپ، جنب مسجد مولانا مطهّری شهر خواف واقع شده است. هیچ کتیبه و مدرک مستندی در خصوص تاریخ ساخت این بنا در دست نیست ولی با توجّه به مصالح به کار رفته در بنا و براساس اظهارات شفاهی اهالی محل، قدمت بنا را میتوان به اواخر دورة قاجاریّه منسوب نمود. در خصوص وجه تسمیه آن با توجّه به اینکه این بنا مدفن دو سیّده به نامهای بیبی حور و بیبی نور میباشد به مزار بیبی حور و بیبی نور مشهور گردیده است اما از هویّت آنان اطّلاعی به دست نیامده است.
مزار خواجه یار:
خواجه یار یکی از شهدای صدر اسلام می باشد که به فرماندهی احنف ابن قیص مامور فتح هرات بود در بازگشت پیروزمندانه با عهد شکنی زرتشتیان این منطقه روبرو شدند و این پیکار منجر به شهادت گروهی از لشکریبان اسلام گردید که می تون از جمله خواجه یار و. پیر حسبه شدای گمنام تپه خرگرد را نام برد.
مزار چهار طاق
این مزار در روستای خرگرد قرار دارد که مدفن دو بانوی بزرگوار می باشد و مورد احترام اهالی روستا می باشد. بنا به صورت چهار طاقی است و مصالح به کار رفته در آن از خشت خام و گل می باشد. این مزار فاقد هر گونه تزئینات معماری میباشد.